Een andere vraag?

Stel deze ons!

Veelgestelde Vragen

Hoeveel kost het Schrijver Systeem?

We hebben een vaste prijs per strekkende meter, afhankelijk van het type muur waarin het systeem geplaatst moet worden. Zachte steentypen en baksteen kosten € 130,- per meter. Natuursteen kost € 168,- per strekkende meter. Vraag ons naar eventuele kortingen en een meer exacte prijsindicatie voor uw vastgoed.

Hoe lang duurt de installatie?

Afhankelijk van de afmeting van uw vastgoed, duurt een installatie één tot drie dagen. Alle werkzaamheden worden van buitenaf uitgevoerd hierdoor hoeft u tijdens de werkzaamheden niet aanwezig te zijn.

Hoe lang duurt het tot mijn muren droog zijn?

Het uitdrogingsprocess begint direct na de installatie. Houdt u er rekening mee dat het vaak decennia geduurd heeft voordat uw muren met vocht verzadigd zijn geraakt en dat het dus ook wel even zal duren voordat ze uitdrogen. De eerste resultaten zijn te merken na een aantal maanden, afhankelijk van het type muur. Bekijk onze productpagina voor een rekenvoorbeeld.

Kan het Schrijver Systeem ook deels worden geïnstalleerd?

Nee, dit is niet mogelijk. Het Systeem dient over de gehele buitenwand geïnstalleerd te worden anders zal het probleem zich alleen maar verplaatsen.

Welke temperatuur moet het in huis minimaal zijn?

Voor de vochthuishouding is het belangrijk, dat u het binnen niet laat afkoelen tot onder de 18˚C. Bovendien is het zo dat als u het in huis niet te sterk laat afkoelen, het aanzienlijk minder energie kost om het huis weer warm te maken.

 Is het Schrijver Systeem voor niet-spouwmuren geschikt?

Alle soorten bakstenen en natuurstenen wanden, met of zonder spouw komen in aanmerking. Ook massieve enkel- of dubbelsteens muren, vaak monumentaal, en muren met of zonder isolatie zijn voor het systeem geschikt. N.B.: Specifieke aandacht is nodig voor wanden met na-isolatie of wanden die dat nog gaan krijgen.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de installatie?

Als u ons voorziet van water en elektriciteit, hoeft u bij de installatie niet aanwezig te zijn.

Worden de elementen in verschillende kleuren geleverd?

Wij kunnen de elementen in zes standaardkleuren leveren. Als u iets anders dan de standaard wenst, is het altijd mogelijk om de elementen te schilderen. Klik hier voor de kleur opties.

Is het nodig om onderhoud te plegen aan het Schrijver Systeem?

Het systeem is geheel onderhoudsvrij, maar we raden wel aan om eens per jaar de elementen schoon te maken en te zorgen dat de lucht er vrij doorheen kan stromen.

Doen jullie ook installaties buiten Nederland?

We hebben een kantoor in Barcelona van waaruit we heel Zuid Europa bedienen inclusief Portugal, Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitzerland. We kunnen altijd de mogelijkheden bespreken voor andere landen. Klik op deze link voor onze internationale site, vul eenvoudig het contact formulier plus vraag (dit mag in uw eigen taal) in, en ons kantoor neemt binnen twee werkdagen contact met u op.