Voorkom vocht in huis met het Schrijver Systeem

Wat is het Schrijver Systeem?

Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in uw huis, uw bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in uw buitenmuur aangebrachte prefab-elementen voert u overtollig vocht voor altijd af. De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Elk element is in staat, zonder enige vorm van externe energie, 260 cc vocht per 24 uur af te voeren.

Duurzaam en definitief
Anders dan bij andere vormen van vochtbestrijding verwijdert het Schrijver Systeem het vocht op een geheel natuurlijke wijze. Zonder chemicaliën. Duurzaam en definitief. Het systeem is TNO-getest en gepatenteerd.
Geen overlast
De prefab-elementen van het Schrijver Systeem worden in de buitenmuren aangebracht. Dus geen geschuif met meubilair in huis, geen duur grondwerk of het opnieuw bepleisteren van binnenmuren.
Snelle terugverdientijd
Het Schrijver Systeem lost uw vochtproblemen definitief op. De isolatiewaarde van uw woning stijgt. U verdient uw beperkte investering meestal snel terug, omdat er geen sprake is van ingrijpende bouwkundige aanpassingen en onderhoudskosten.

Neem nu contact op voor een gratis advies

damp treatment element

Het Schrijver Systeem is uniek: onderhoudsvrij, schoon en voor 100% groen. Onze ervaren medewerkers staan garant voor een professionele installatie en lossen uw vochtprobleem voor altijd op.

Zo werkt het Schrijver Systeem

De prefab-elementen van Schrijver Systeem worden in uitsparingen in de buitenmuren geïnstalleerd.  Daarna stroomt relatief droge buitenlucht door de kamers in de elementen. Omdat vocht naar de koudste plek trekt, ontstaat een condensatie. Daarna voert een natuurlijke luchtstroom het aangetrokken vocht uit de muren door de luchtkamer naar buiten. Een proces dat nooit stopt!

Damp treatment

  • Installatie in de buitenmuur
  • > Geen externe energie
  • > Altijd werkend systeem

Meer weten?  Bel of mail ons. Wij informeren u graag verder.

 

Unieke oplossing voor optrekkend- en doorslaand vocht en condens

Het Schrijver Systeem is uniek. Het maakt géén gebruik van waterdichte coating of inspuiting met chemische middelen om vochtige muren te behandelen. Dit soort oplossingen verplaatsen de problemen en niet behandelde muren blijven nat. Na verloop van tijd verliezen de chemicaliën en de coating hun kracht en het vochtprobleem keert terug. Het Schrijver Systeem laat de muren ademen en voert het overtollige vocht doorlopend naar buiten toe af. Natuurlijk, zonder extra energie en zonder onderhoud. Een leven lang! Na enkele maanden worden de muren droger en het klimaat binnen behaaglijker. Droge muren zorgen voor een hogere isolatie en een lagere energierekening.
1. Optrekkend vocht

treat-rising-damp

Optrekkend vocht wordt meestal veroorzaakt door de capillaire werking van (bak)steen. Vaak in gebouwen op hellingen. Onjuiste ontwerpen, veranderd grondwerk en/of een stijgend waterpeil zijn vaak de boosdoeners.

2. Condens

Vocht, dat in aanraking komt met koudere vochtige muren, condenseert en trekt in de muur. Vaak totdat deze geheel verzadigd is. Vochtige lucht kan van buiten komen (zomers) of vanuit een gebouw c.q. woning door koken, douchen, ademhaling etc.

3. Binnendringend vocht

Als water van buiten naar binnen komt, spreken we van binnendringend vocht.
Dit probleem komt hoofdzakelijk voor bij oudere gebouwen met slechte muren en een wat minder geavanceerde bouwtechniek.

Zo bestel ik het Schrijver Systeem

Heeft u interesse in de wijze waarop wij vocht bestrijden?
Vult u dan alstublieft ons webformulier in of zend ons een mail met relevante informative. Wij nemen daarna snel contact met u op om uw situatie te bespreken.

Inspectie vooraf
Om u voor de volle 100% te kunnen garanderen dat uw vochtproblemen oplosbaar zijn, maken wij graag een afspraak voor een vrijblijvende inspectie. Daarna ontvangt u een prijsopgave. Na uw akkoord plannen wij samen met u een geschikte datum voor de installatie. Deze neemt meestal niet meer dan één tot twee dagen in beslag. De werkzaamheden veroorzaken nauwelijks overlast. Onze medewerkers laten alles netjes achter.

De eerste effecten
Na installatie doet het Schrijver Systeem direct zijn werk. Onophoudelijk! Na een paar maanden ziet u de eerste effecten: drogere muren en een aangenamer binnenklimaat. De isolatiewaarde van uw muren gaat omhoog. U merkt het aan uw energierekening!

Jarenlange ervaring
Voor u goed om te weten: wij hebben jarenlange ervaring met allerlei soorten muren en gebouwen: van oude massieve stenen constructies tot moderne goed geïsoleerde woningen.

Vrijblijvende beoordeling van het vochtprobleem Snelle installatie zonder overlast Levenslange garantie

De installatie

Een installatie duurt gemiddeld 1-2 dagen. U hoeft niet thuis te blijven en ondervindt nauwelijks overlast. Een team van twee of drie specialisten brengt vakkundig uitsparingen aan in uw buitenmuren voor het aanbrengen van de prefab-elementen. Daarbij maken wij graag gebruik van uw elektriciteit en water. De diepte van de uitsparing hangt af van het soort muur. U kiest voor de elementenkleur, die het allerbeste bij uw muren past. Zo nodig schilderen wij de elementen voor u. Na het monteren van de elementen in de uitsparingen werkt het systeem onmiddellijk en onafgebroken.  Nadat alles is opgeruimd, ziet u enige tijd later een fantastisch resultaat.

Onderhoudsvrije vochtbestrijding

treament of damp -no mantainance

Het Schrijver Systeem vergt nauwelijks onderhoud. U dient ervoor te zorgen dat lucht vrij door de elementen kan stromen. In de herfst is het aan te raden te controleren op spinnenwebben, bladeren, etc. Dit is over het algemeen voldoende! Verder is er geen onderhoud!

Standaardkleuren

schrijver system damp proofing elements colors

De standaardkleuren van de Schrijver-elementen:

zandsteen
antiek wit
marmer wit

mahonie bruin
baksteen rood
basalt zwart

Nieuw:
antraciet
muisgrijs

Nu ook verkrijgbaar in:
antraciet en muisgrijs

antraciet-muisgrijs

Geïnspireerd door de natuur

nature 2

Geïnspireerd door de natuur
Henk Schrijver liet zich bij zijn uitvinding inspireren door de natuur. Een droog muizenhol in een nat veld zette hem aan het denken. Hij trok de conclusie dat een binnenklimaat contact moet hebben met de buitenwereld. En met de kennis van lucht trek en temperatuur als openhaarden bouwer, ontwikkelde hij het Schrijver Systeem. Net als in een openhaard stroomt de natuurlijke lucht door de elementen. Een slimme combinatie van natuur en techniek.

Testresultaten

Voordat het patent was afgegeven, is er uitvoerig onderzoek gedaan door TNO naar de werking van het Schrijver Systeem. Daarvan hier de resultaten.

Schrijver Vochtbestrijding Proef 1
Voor deze proef zijn twee bakstenen muren in een grote industriële hal geplaatst met een relatieve luchtvochtigheid van 43% (zie de gestippelde lijn in de grafiek). In muur B is het Schrijver Systeem geplaatst en in muur A niet. Beide muren zijn bij aanvang van de proef al volledig verzadigd met vocht doordat ze een tijdlang in een bassin met water hebben gestaan. Vervolgens is de relatieve luchtvochtigheid gedurende 8 weken gemeten, direct bij de twee verschillende muren. De rode kleur vertegenwoordigt de muur met het Schrijver Systeem.

 

vocht-in-huis-A

Op dag 0 (t=0) zijn de waarden van de relatieve luchtvochtigheid (Rv) voor beiden muren vrijwel gelijk, maar na slechts twee weken is het verschil tussen de twee muren duidelijk te zien.

vocht in huis

 

Na acht weken is de Rv waarde voor de muur met het Schrijver Systeem (muur B) met 44,6% gedaald, terwijl deze voor muur A slechts 13,4% is. De muur met vochtbestrijding presteert dus 3,3 keer beter dan die zonder. Of anders: muur B heeft 2,5 badkuip meer vocht verwijderd dan muur A.

 

 

Schrijver Vochtbestrijding Proef 2
We hebben weer twee muren (muur A zonder vochtbestrijding en muur B met één Schrijver element), maar dit maal zijn staan ze gedurende de gehele testperiode in een bak met een onbeperkte toevoer aan water. Op deze wijze wordt de situatie van optrekkend vocht in de muren gesimuleerd. Het water in beiden bassins wordt op een constant peil gehouden door geregelde watertoevoer. De hoeveelheid water die nodig is om de bassins op hetzelfde peil te houden is gelijk aan de hoeveelheid vocht die door de muren naar het buitenklimaat wordt afgegeven. Deze waarden zijn te zien in deze grafiek.

 

optrekkend-vocht-B

optrekkend vocht per elementBeiden muren stoten vocht af naar de omgeving door damp en diffusie. Dit is hetzelfde wanneer je een glas water lange tijd laat staan, na verloop van tijd droogt het vanzelf op.

Het verschil tussen de twee muren is vanaf het begin gelijk al significant. De lijnen fluctueren een beetje naar aanleiding van het klimaat in de directe omgeving. Dit zal in de praktijk onder invloed van het weer sterker zijn. De stippellijn vertegenwoordigt het verschil tussen de twee muren: in deze situatie is dus het ene Schrijver element in staat om 3 liter vocht per week af te voeren!

Hoe lang duurt het voordat een muur droog is?

Laten we dat gaan uitzoeken! Stel u zich een standaard gezinswoning voor van 100 m2 verdeeld over twee verdiepingen en een zolder. De plattegrond zou bijvoorbeeld 6m x 8m kunnen zijn.

 

treated wall.- schrijver system
Nu stellen we ons voor dat een van de lange muren een serieus vochtprobleem heeft en volledig van vocht verzadigd is geraakt. De muur is een standaard spouwmuur met twee bladen van 100 mm baksteen breedte. De muur is ongeveer 6 meter hoog.

treat damp plaster

Een muur zoals deze kan tot wel 15% van zijn eigen gewicht in water bevatten. Dus als deze muur een volume heeft van:   6m x 8m x (0,1m x 2) = 9,6 m3 wat gelijk is aan 9600 dm3, dan is de hoeveelheid water die het bezit bij volledige verzadiging gelijk aan 15% x 9600 dm3 = 1440 liter of 12 badkuipen water!

cure damp

Nu wordt het Schrijver Systeem geïnstalleerd. Elke strekkende meter vraagt om 2,2 elementen, dus we hebben 8m x 2.2 = 17.6 elementen. Elk element is in staat om 266 ml vocht af te voeren per 24 uur. Dus de minimale hoeveelheid tijd die het duurt voordat de muur geheel droog is = 1440 l / (17,6 x 0,266 l) = 307 dagen. In de realiteit is de hoeveelheid water in een muur echter veel minder en daarom zal het uitdrogingsproces een stuk sneller gaan. Een half jaar is normaal gesproken voldoende.