Henk Schrijver en het Schrijver Systeem

Earth

“Niet alleen buiten, maar ook in een woonhuis gelden de wetten van de natuur. Het Schrijver Systeem maakt slim gebruik van deze wetten, waardoor een evenwichtige vochtbalans ontstaat.”

Jarenlange ervaring
Schrijver Systeem is een familiebedrijf dat Henk Schrijver in 1982 oprichtte. Omdat een lage luchtvochtigheid in huis goed is voor reuma- en astmapatiënten, reageerde de medische wereld enthousiast op zijn uitvinding. In een medische publicatie kreeg het systeem de naam van de uitvinder: het Schrijver Systeem. In 1988 werd octrooi verleend. Sindsdien maakt het bedrijf met zes vestingen in Europa een enorme groei door. Schrijver Systeem heeft ervaring in alle soorten wanden en gebouwen.

Team


Henk Schrijver

Uitvinder en directeur

Iwan Schrijver

Bedrijfsleider

Alex de Paz

Project Manager


Nike Rath

Public Relations

Olivier Bergman

Bouwkundig expert

Laura Quiles

Human Resources


Oorkonden

Beste uitvinding van het jaar: Nationale Ideeënbus 1988

Na het verkrijgen van het patent, won Henk Schrijver de eerste prijs voor de beste uitvinding van het jaar! Bekijk hiernaast de video uit 1988:

De 26e plaats op de Nederlandse innovatie top-100 voor het Schrijver Vochtbestrijdings systeem.

In 2012 heeft het ministerie van Economische Zaken(ELI) Schrijver Systeem op de lijst van meest innovatieve bedrijven van het jaar gezet. We staan op nummer 26 en zijn heel erg trots op deze erkenning.

 

 


veronica-oorkondeoctrooiSchrijver innovation

 

 

 

 

Geschiedenis

De eerste kleine doorbraak kwam dankzij een medische conferentie. Een Astma patiënt bemerkte een aanzienlijke verbetering van haar gezondheid wat door het Schrijver Systeem leek te komen. Haar doctor schreef een paper over dit geval wat hij presenteerde op een medische conferentie in 1979 in London. In dit werk was de term ‘Schrijver Systeem’ voor het eerst gebruikt eh Henk Schrijver accepteerde de term als zijn bedrijfsnaam.
Een aantal jaren volgde waarin Henk Schrijver het voor elkaar kreeg om een patent te bemachtigen. De eerst woningen werden van het Schrijver Systeem voorzien vanaf 1982. In 1983 begonnen de proeven bij TNO, welke hem het wetenschappelijk bewijs gaven waarop het patent berust, dat uiteindelijk in 1988 is uitgegeven. In datzelfde jaar won Henk Schrijver de beste uitvinding van het jaar award en verscheen daarmee op de nationale televisie. Vanaf dit moment kon het bedrijf rekenen op een stabiele groei en kantoren openden in België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

 Schrijver  : holland damp proofing company

Media

Business Class op RTL7 over het Schrijver System met interviews van cliënten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze video dateert van de beginjaren van Schrijver Systeem en bevat een interview met de uitvinder Henk Schrijver.